Senfølger efter brystkræft
(cancer mammae)

Det er meget almindeligt at opleve gener i forbindelse med behandling af brystkræft (cancer mammae) og andre kræftsygdomme. De fleste gener holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter endt behandling på hospitalet. Nogle gener kan dog blive ved, og kaldes så for kroniske senfølger.

De senfølger der ses efter operation/behandling af brystkræft (cancer mammae) er ofte stramning af vævet især i brystregionen. Stramningerne kan dog også forplante sig til nakke, skulder, arme, ryg mv. Stramninger kan forekomme i al bløddelsmateriale som fascie, nervevæv, blodkar, arvæv, hud, muskelvæv mv.

Der kan også opstå hævelser af arm, især hvis der er fjernet lymfekirtler. Hævelsen kan skyldes stramning af vævet og/eller pga. udvikling af lymfødem.

Desuden kan ændret brug af de muskler, som påvirkes under operation og behandling af brystkræft (cancer mammae), forekomme. Derfor kan specifikke muskelstyrke- og udspændingsøvelser være nødvendige. Desuden kan det være nødvendigt at supplere med specifik manuel behandling.

Kommer du til behandling for senfølger af brystkræft (cancer mammae) på vores klinik, så kommer du til en fysioterapeut med kompetencer til denne type behandling. Behandlingskonceptet følger Kirsten Tørsleffs principper. Kirsten Tørsleff har gennem mange år erfaret at en ganske særlig form for undersøgelse og behandling efter brystkræft (cancer mammae) er nødvendig for at opnå gode resultater.

For mere information
kirstentoersleff.dk
brystkraeft.dk
dalyfo.dk